
Søg
12-16 stk.
Du skal bruge
25 g smeltet smør (eller 2 spsk olie)
2,5 dl mælk (skummetmælk, kærnemælk, mandelmælk)
25 g gær
2 tsk sukker eller honning
1 tsk groft salt
100 g fuldkornsmel eller grahamsmel
2 gulerødder (fintrevet, nyvaskede gerne med skræl)
0,5 squash (fintrevet)
350 g hvedemel
Fremgangsmåde
Skål A = Bland mælk med smeltet smør eller lun olie
Skål B = Bland gær, salt og sukker til det smelter
Bland skål A + B sammen
Tilsæt revne gulerødder og squash
Tilsæt fuldkornsmel eller grahamsmel
Tilsæt til sidst hvedemel
Ælt dejen godt – skal være en anelse klistret.
OBS: Klister den for meget, kan du tilsætte lidt ekstra mel.
Jo mere fugtig dejen er, jo mere svampede bliver bollerne.
Lad dejen hæve ca. 1 time under et klæde
Ælt dejen igennem igen på et meldrysset bord
Form 12-16 boller
Lad bollerne efterhæve ca. 30 min under et klæde
Pensl eventuelt bollerne med æg
Bag bollerne midt i ovnen – 230 grader i 15-20 min.
Er du interesseret i at høre mere om, hvordan vi i fællesskab kan skabe en livsændring for dig, så ring eller skriv til os.