livsstilshøjskolen gudum vandretur klit kyst sti

Interview: Mød vores naturvejleder

“Selv dårligt vejr kan give fantastiske oplevelser, som man bagefter kan leve højt på i timerne, dagene og selv årene efter”

Hvorfor er det så vigtigt, at vi bruger naturen omkring os?

Peter Gammelmark Thing blev 1. september 2021 ansat som Livsstilshøjskolen Gudums nye naturvejleder og højskolelærer. Han har en baggrund i Forsvaret og Naturstyrelsen, og deler hver dag ud af sin enorme viden og passion for den vestjyske natur. I dette interview kan du høre mere om Peters egen oplevelse af naturen og hvad der gør den unik her på egnen.

Du er naturvejleder og højskolelærer her på Livsstilshøjskolen Gudum. Hvad synes du, der er så særligt ved naturen lige her?

“Vores placering er ret fantastisk – lige midt i en UNESCO Geopark, præcis et sted, hvor isen synligt har formet landskabet hvor vi er, men også har sat sit synlige præg både Nord og Syd herfor. Derudover er der to Naturnationalparker (Stråsø og Husby), samt en Naturpark (Nissum Fjord) inden for 30 minutter kørsel fra skolen. Lige Syd for skolen, er vi også så heldige at have Klosterheden Plantage, som giver os unikke muligheder for at se det fantastiske vilde danske dyreliv med bl.a. bævere og krondyr.  Mulighederne er mange for at komme ud i naturen, og det benytter vi os rigtig meget af i undervisningen”.

Hvad er dine top 3 yndlings naturdestinationer her i omegnen?

Nær skolen er der den fantastiske udsigt fra Råbjerghøj, som i klart vejr absolut er et besøg værd! Men Klosterheden Plantage, Stråsø Naturnationalpark og Vesterhavet og klitlandskabet ved Husby er absolut i top 3. I virkeligheden er det svært at “koge” det ned til en top 3, da der alt efter årstid og vejret er mange forskellige muligheder, som kan varieres og som byder på store naturoplevelser.

Hvordan bruger I naturen på Livsstilshøjskolen Gudum?

Naturen bruges flittigt på højskolen i forbindelse med undervisningen. Vi motionerer i den, går ture i den, vi undersøger den og stiller vores nysgerrighed, vi afsøger den på ekskursioner og får mange unikke oplevelser, som vi ikke vil være foruden. Ofte gør oplevelserne og turene store indtryk, og snakken går lystigt om diverse oplevelser i dagene efter og om aftenerne, når vi nyder en kop kaffe.

Hvis du skulle give et godt tip til andre, når de færdes ude i naturen, hvad ville det så være?

Kom nu ud! Først og fremmest skal man være derude, hvis man vil have de store oplevelser. De kommer ikke af sig selv, og hvis man bliver hjemme. Når du så har bevæget dig derud, så giv dig tid; Tid til at bevæge dig både fysisk og mentalt. Selv dårligt vejr kan give fantastiske oplevelser, som man bagefter kan leve højt på i timerne, dagene og selv årene efter. Sidst men ikke mindst, hvis du har svært ved at finde motivationen til at komme afsted og ud, så find en eller flere at dele det hele med.

Peter! Alle taler om Vestjyllands bævere og ulve – har du nogensinde set dem i virkeligheden?

Ja og nej🙂  Bæverne har jeg mange finurlige og vidunderlige oplevelser med, men ulven har jeg endnu ikke haft fornøjelsen af se. Jeg tænker dog, at så længe jeg bare kommer ud, så skal jeg nu nok få den, eller andre af de fantastiske skabninger den danske natur byder på, at se.Nu skal man jo heller ikke gå og råbe ulv, når man selv hedder Peter😉

 

De fire måneder i foråret var de bedste i mit liv. At være sammen med andre, kunne træne og tabe sig, føle sig accepteret og værdsat. Det var vidunderligt.

René

Skønneste sted, skønneste lærere, bedste mad og smukkeste landskab. Det at lære noget nyt hver dag er bare balsam for sind og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale dette sted. Gør en forskel i dit liv!

Trille

Jeg er fyldt af glæde efter 2 uger på højskolen. Det har været meget berigende for mig, og jeg er styrket fysisk, mentalt og socialt. De varierede, engagerede oplæg, ture og sange og den sunde made og smukke natur er en fantastisk ramme.

Alice

LIvsstilsophold natur forår buske træer livsstilshøjskolen gudum smuk natur springer ud nye vaner ny livsstil

Hør mere

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan vi i fællesskab kan skabe en livsændring for dig, så ring eller skriv til os.