blomkålssalat køkken opskrift sunde salater

Opskrift: Blomkålssalat

OPSKRIFT AF IBEN HARTMANN PEDERSEN

Blomkålssalat m. pærer og stegte kapers

Du skal bruge

1 mellemstort blomkål 3 pærer
1 lille glas kapers
2 spsk rapsolie
1-2 spsk grov sennep
1 spsk honning
1⁄2 dl æblecider eddike eller hvid balsamico
1 dl rapsolie
Salt
Peber

 

Fremgangsmåde

  • Varm olien op på en pande ved middelvarme og tilsæt de drænede kapers.
  • Steg ved middelvarme til kapers bliver gyldne og lidt sprøde.
  • Læg de færdige kapers på et stykke køkkenrulle, så det kan suge eventuel overskydende olie, og sæt til side.
  • Skær bladene og stokken fra blomkålen. Del den i større buketter og skær hver buket ud i tynde skiver, ca. 2-3 mm tykke.
  • Skær pærerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær stykkerne i tynde skiver og bland dem med blomkålen.
  • Pisk sennep, honning, eddike og olie sammen til det tykner lidt.
  • Smag til med salt og peber.

Vend blomkål og pærer med sennepsvinaigretten og pynt salaten med de stegte kapers.

Velbekomme

 

De fire måneder i foråret var de bedste i mit liv. At være sammen med andre, kunne træne og tabe sig, føle sig accepteret og værdsat. Det var vidunderligt.

René

Skønneste sted, skønneste lærere, bedste mad og smukkeste landskab. Det at lære noget nyt hver dag er bare balsam for sind og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale dette sted. Gør en forskel i dit liv!

Trille

Jeg er fyldt af glæde efter 2 uger på højskolen. Det har været meget berigende for mig, og jeg er styrket fysisk, mentalt og socialt. De varierede, engagerede oplæg, ture og sange og den sunde made og smukke natur er en fantastisk ramme.

Alice

LIvsstilsophold natur forår buske træer livsstilshøjskolen gudum smuk natur springer ud nye vaner ny livsstil

Hør mere

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan vi i fællesskab kan skabe en livsændring for dig, så ring eller skriv til os.