Åben Højskoleaften: Tag lige en dyb indånding

Åben Højskoleaften: Tag lige en dyb indånding

5. oktober 2022 kl. 19.30-22.00

75 kr

Tag lige en dyb indånding

I østen findes et ordsprog som hedder ”Vis mig din vejrtrækning, og jeg skal fortælle dig, hvordan du lever dit liv”. I de senere år har der været meget fokus på forskning i teknikker som mindfulness og meditation. Den forskning som viser at både mindfullness og meditation er rigtig godt mod stress, peger samtidig på at hovedårsagen til dette er, at vores vejrtrækningsmønster ændrer sig og bliver langsommere.
I kinesisk medicinsk filosofi er lungerne knyttet til følelsen af sorg og melankoli og evnen til at give slip. Det gælder helt fysisk ved for eksempel at give slip på kuldioxid og afføring, og mere overført ved at give slip på noget følelsesmæssigt.
Denne aften kan du blive klogere på gammel, kinesisk medicinsk filosofi og ny forskning om sammenhængen mellem lungernes fysiologiske funktion og vores emotioner og hvorfor, vi holder vejret i spænding og (forhåbentlig) ånder lettet op bagefter.
Oplægsholder: Camilla Gliemann fra AkupunkturAkademiet.
Pris: 75,- inkl. kaffe og kage
Betaling ved ankomst; ilmelding er ikke nødvendigt.
Vel mødt!

Foredraget er inkluderet i prisen, hvis du samtidig er kursist på Livsstilshøjskolen Gudum.

Evt. tilmelding sker på info@livsstilshojskolen.dk.

 

De fire måneder i foråret var de bedste i mit liv. At være sammen med andre, kunne træne og tabe sig, føle sig accepteret og værdsat. Det var vidunderligt.

René

Skønneste sted, skønneste lærere, bedste mad og smukkeste landskab. Det at lære noget nyt hver dag er bare balsam for sind og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale dette sted. Gør en forskel i dit liv!

Trille

Jeg er fyldt af glæde efter 2 uger på højskolen. Det har været meget berigende for mig, og jeg er styrket fysisk, mentalt og socialt. De varierede, engagerede oplæg, ture og sange og den sunde made og smukke natur er en fantastisk ramme.

Alice

LIvsstilsophold natur forår buske træer livsstilshøjskolen gudum smuk natur springer ud nye vaner ny livsstil

Hør mere

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan vi i fællesskab kan skabe en livsændring for dig, så ring eller skriv til os.