Rundt om Livsstilshøjskolen Gudum

Rundt om Livsstilshøjskolen Gudum

LIVSSTILSHØJSKOLEN GUDUM
At vælge at tage på folkehøjskole er at åbne en dør til fællesskab, viden og fordybelse. Alle folkehøjskolers hovedsigte er livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse. Livsstilshøjskolen Gudum er fra 2007 og har fokus på livsstil særligt inden for kost, motion og psykologi. Vi har kursister i mange aldre og med forskellig livserfaring, og dit mangfoldige møde med andre giver dig både indsigt og udsyn.
Kursisterne hjælper i mindre omfang med opvask efter middags- og aftensmad og med at sætte den tilberedte aftensmad frem. Kursisterne holder også selv egne boområder rene under opholdet.

HØJSKOLEUNDERVISNING
Hver dag byder på morgensamling, morgenmotion, undervisning, højskoleaftner og socialt samvær. Vi inspirerer dig med undervisningen til at sætte din egen kurs, og det gælder både under og efter dit ophold hos os. Som kursist på Livsstilshøjskolen Gudum forventer vi, at du deltager i den programsatte undervisning. Vores undervisere og gæstelærere er alle stærke på deres faglige felt og optaget af det samvær, alle folkehøjskoler har som et af deres kerneområder.

Vi udforsker og bruger naturen aktivt i undervisningen, hvor du uden tvivl vil mærke den friske blæst i området. Højskolen ligger nemlig naturskønt placeret i et unikt istidslandskab i hjertet af Vestjylland med det brusende Vesterhav, den inspirerende Limfjord og Klosterhedens diversitet som naboer.

Bevægelse og en sund livsstil er et altoverskyggende fokus på Livsstilshøjskolen Gudum, som højskolens fantastiske køkken i den grad bakker op om. Uanset om du er på et langt livsstilsophold eller et kort temakursus, skaber vi i fællesskab byggesten, som kan give varige livsstilsændringer i dit liv.

livsstilshøjskolen gudum pilatesbolde bolde fællesskab leg sjov højskole bevægelse vægttab motion aktivitet
livsstilshøjskolen gudum pilatesbolde bolde fællesskab leg sjov højskole bevægelse vægttab motion aktivitet

Højskolens køkken

SUND OG LÆKKER KOST
Vores dygtige køkkenteam sørger for, at måltiderne på dit højskoleophold består af ernæringsrig, smagfuld og farverig mad. Vi er et bredt, alsidigt køkken, der ikke tror på, at alle har samme kostbehov. Derfor er det centrale i vores kost, at det er fiberrigt, fedtfattigt, fyldt med de 5 grundsmage og årstidens frugt og grønt.
Vi bliver inspireret af den anti-inflammatoriske madpyramide og af de nye officielle kostråd. Vi afspejler den verden af mad, du som kursist møder, når du kommer hjem, og vi tror på, at varig kostomlægning er noget, vi kan inspirere til og støtte dig i ved at have mange valg i vores kosttilbud.
Det er muligt at spise vegetarisk til alle måltider. Har du andre ønsker for kost eller allergier, vi skal tage hensyn til, skal du ringe til kontoret inden kursusstart. Så finder vi sammen ud af, om du skal tilkøbe specialkost.

ØKOLOGI
På Livsstilshøjskolen Gudum vil vi gerne bidrage til din og miljøets sundhed. Livsstilshøjskolen Gudum anvender så mange økologiske råvarer, som det er os muligt, og hvor det giver mening i madlavningen.
Vi er tildelt bronze i økologi fra Fødevarestyrelsen.

livsstilshøjskolen gudum ta selv bord madbuffet madudvalg mad sund kost farverig mad antiinflammatorisk

Højskolens faciliteter

 

LIvsstilsophold natur forår buske træer livsstilshøjskolen gudum smuk natur springer ud nye vaner ny livsstil

Hør mere

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan vi i fællesskab kan skabe en livsændring for dig, så ring eller skriv til os.

De fire måneder i foråret var de bedste i mit liv. At være sammen med andre, kunne træne og tabe sig, føle sig accepteret og værdsat. Det var vidunderligt.

René

Skønneste sted, skønneste lærere, bedste mad og smukkeste landskab. Det at lære noget nyt hver dag er bare balsam for sind og sjæl. Jeg kan på det varmeste anbefale dette sted. Gør en forskel i dit liv!

Trille

Jeg er fyldt af glæde efter 2 uger på højskolen. Det har været meget berigende for mig, og jeg er styrket fysisk, mentalt og socialt. De varierede, engagerede oplæg, ture og sange og den sunde made og smukke natur er en fantastisk ramme.

Alice